Post Page Advertisement [Top]

Asi pred 3 mesiacmi som už bola doslova zúfalá, keď som chcela vyčistiť štetec na mejkap a míňala som veľa prípravku a stále ostávali štetiny hnedasto-oranžové. Zo zúfalstva som siahla po micelárke a bola som unesená. To, čo som nechcela drhnúť, aby som si nezničila štetec, sa mi pomocou micelárnej vody podarilo odstrániť takmer ihneď. A potom som si začala dávať dokopy dva a dva. Videla som video, v ktorom žieňa čistilo špongiu pomocou zmesi olivového oleja a prostriedku na riad. Chcela som to takto urobiť aj ja, no zatiaľ som to neskúšala a asi ani nevyskúšam. Keď si čistím pleť pleťovým gélom a odličujem si ju micelárkou, prečo na štetce a špongie používať šampón na vlasy, alebo údajne špeciálny prípravok na čistenie týchto pomôcok na mejkap, ktoré sú väčšinou drahé a iné využitie u vás doma nenájdu? Štetcom či špongii, myslím, neuškodia, a nehrozí ani žiadna negatívna reakcia zo strany pleti, pretože niekedy sa môže časť toho čističa na týchto kozmetických pomôckach usadiť.



Štetce občas čistím aj pleťovým gélom a efekt je celkom prijateľný, občas však nevyčistí úplne, pretože predsa len, nenecháte gél pôsobiť, ale mechanicky štetec/špongiu triete.
Možno to vyznie barbarsky ničiť si micelárku, ale nezabúdajme, tým, že si poctivo a dôkladne čistíme štetce a špongie, a takisto si poctivo a dôkladne vyberáme, čím ich čistíme, sa zároveň aj staráme o svoju pleť. Špongia totiž po pár použitia vyzerá takto:



Ako si po novom čistím špongiu? Jednoducho - do malej nádobky - ja som napr. použila vrchnáčik laku na vlasy Aussie - vložím špinavú špongiu (lebo stačí pár použití a špongia je zanesená mejkapom). Naliala som micelárku doplna a čakala.




Už po pár minútach bolo jasné, že sa s tým niečo deje. Raz sa mi to podarilo dokonca urobiť tak (nechcene), že som špongiu namočila a odišla do práce.



Keď som prišla domov, len som ju vybrala, vyliala špinavú micelárku a jemne vyžmýkala špongiu. Všetok mejkap tiekol takmer potokom. /pozor, nestláčajte príliš silno, inak skončíte s podobne ostriekaným umývadlom ako ja :-D + v pozadí počuť práčku/.



Následne som ju už len opláchla pod tečúcou vodou, znova vyžmýkala a nechala uschnúť. Špongii sa nič nestalo, dostala sa do pôvodného tvaru a funkčnosti. Pri špongiách pozor - na štetinkách štetca vidno, či a ako je zanesený, no dovnútra špongie nevidíme, kým ju neznehodnotíme, takže je potrebné meniť ich častejšie ako štetce.



Pri štetcoch som postupovala podobne, no micelárky som, samozrejme, použila podstatne menej. Ponorila som štetec tak, aby micelárka nesiahala až po rukoväť a nechala som pôsobiť. Bolo úžasné pozorovať, ako sa líčidlá sami oddeľujú od štetiniek. Potom som štetec opatrne vyžmýkala a prepláchla. Jednoduché, rýchle, efektné a najmä - šetrné k pleti.
Samozrejme, na čistenie štetcov nemusíte používať práve najdrahšiu micelárku vo vašej kúpeľni /ja som nemala po ruke inú značku ako Avéne a Bioderma/. Stačí lacnejší produkt z drogérie, efekt bude rovnaký. Postup sa mi osvedčil a zatiaľ neplánujem experimentovať s niečím, čo by mohlo mohlo vyvolať nejakú alergickú reakciu na mojej tvári.


Ako si čistíte špongie a štetce vy?

11 komentárov:

  1. ja pouzivam na cistenie stetcov specialne mydlo,ale urcite vysksuam aj tento sposob :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. donedávna som kupovala špeci čističe, až potom som začala s pleťovkou ;-)

      Odstrániť
  2. Špongie nepouzivam prave z dovodu ako pises. Nevidime co je vnutri. Stetce cistim prirodnym mydlom. Konkretne zvyskami mydla, ktore sa uz nedaju inak pouzit. Zvysok mydla si dam do dlane, navhlcim a prechadzam po dlani stetcom. Vytvori sa pena a stetec sa vycisti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Trvalo mi, kým som sa odhodlala vyskúšať mejkap špongiu. No už vôbec by som za ňu nedala tie prachy, za ktoré sa predáva "originál Beauty Blender". Zapracovanie mejkapu je však iné, lepšie, prirodzenejšie, aj keď je tam vyššie riziko spojené s hygienou, ako hovoríš. Viaceré píšete o mydle, musím nabudúce skúsiť ;-)

      Odstrániť
  3. Jéé zrovna dneska čistím čističem Ebelin :).
    Můj blog: Beauty by K. + u mě na blogu najdeš soutěž :).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja používam mydlo alebo kondicionér dessert essence, ktorý mi ostal, keď som prešla na no poo :D

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No poo som sa zatiaľ neodvážila vyskúšať, odkedy si prešla? Nebol to šok pre vlasy?

      Odstrániť
  5. Ja som zacala spongiu pouzivat len nedavno (bodaj by to bolo skor, je to skvela vec! ;) najradsej by som ju cistila po kazdom pouziti, ale tak 2-krat tyzdenne cca ju cistim aj so stetcom, lebo niektore dni sa nelicim vobec, snazim sa ist do hlbky s jemnym mydlom alebo samponom. O tomto sposobe som este nepocula ale znie zaujimavo, vyskusam ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím... preto mám zatiaľ doma dve - keď jednu čistím, používam druhú a naopak, aj keď momentálne nepoužívam ani špongiu ani štetec, pretože do práce sa líčim výlučne BB krémom Perfect Cover od Missha - rýchle, jednoduché a hlavne prirodzené aj večer ;-)

      Odstrániť
  6. pozerám, že od čoho máš tú hubku modrú :D že či si nanášaš očné tiene hubkou alebo ako :D a to tá hubka je modrá :D
    inak super spôsob,dokonale ju to vyčistilo...ja používam tiež micelárku,ale nie nejak na dlho, ale len ju polejem a umyjem vo vode
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]