Post Page Advertisement [Top]

Očné odličovače boli pre mňa takmer minulosťou odkedy som objavila čaro micelárok a používala výhradne tie. Z času na čas, ale veľmi minimálne som použila odličovač napr. na vodeodolný očný mejkap, no aj tie vodeodolné riasenky používam málokedy, resp. takmer vôbec, pretože mi zatiaľ všetky, čo som mala dráždili oči. Na vodeodolnú linku mi zatiaľ úplne stačila micelárka. Keď mi prišiel mail s ponukou od Ziaja a následne aj balík, za ktorý ešte raz takto verejne ďakujem, a v ktorom jasnú prevahu tvorili produkty kolekcie Kozie mlieko, bola som nadšená, ale aj skeptická zároveň (neviem, prečo skeptická..., jednoducho som mala zmiešané pocity, keďže zatiaľ som od Ziaja skúšala najmä produkty na telo). Kedysi som mala dvojfázové odličovače celkom rada, práve ony zvykli byť šetrnejšie k pokožke očného okolia. A tak som sa spolu so Ziajou a kozím mliekom trošku vrátila do minulosti a zaspomínala na časy bez micelárky.

Po pár týždňoch (a podstatne menej odličovači v balení) si myslím, že sme sa celkom spoznali a ja som objavila jeho výhody a možno aj nejakú tú nevýhodu.




Odličovač je potrebné pred použitím (a otvorením, samozrejme) poriadne pretrepať, aby sa jednotlivé zložky - vodná a olejová - dokonale premiešali a vytvorili tekutinu, ktorá odlíči všetok mejkap očí a úst.
Pri každom odličovaní najmä očí majte na pamäti, že pokožku ani oči ani viečka a ani mihalnice nedrhneme a nesnažíme sa vatovým tampónom zoškrabať mejkap. Práve naopak, tampóny na pár sekúnd priložíme, odličovač začne pracovať a potom len jemne ťaháme smerom dole. Mejkap spod očí odlíčime vodorovným ťahom popod vrchné mihalničky.
Skúšala som aj odolnejší mejkap a išlo to ako po masle. Spoľahlivo odlíčil všetok očný mejkap (na pery som ho nepoužila) a pritom nepodráždil oči a vďaka šetrnému spôsobu odličovania som nemala vytrhnuté žiadne mihalnice. Olejová zložka spôsobuje, že pri a ani po odlíčení necítiť žiadne napätie a pokožka nie je suchá. Taktiež pozitívom je, že ho netreba oplachovať.
Tento malý dvojfázový pomocník má jedno nevýhodu - míňa sa rýchlo - aspoň mne sa zdá, že sa mi míňa rýchlejšie ako micelárka. A možno je to iba kvôli jeho baleniu - predsa len pri 120 ml produkte si rýchlejšie všimnete jeho úbytok ako pri 400 a viac ml micelárke.
Jeho cena je cca 3-4 €.
Po veľkej spokojnosti s produktami Goat´s Milk na telo (sprcháče, krémy a masielka) som pozitívne prekvapená aj z tohto odličovača, ktorý ako jeden z mála odličovačov na odolný mejkap nepôsobil negatívne na moje citlivé oči. 

2 komentáre:

  1. Ja taktiež už viac menej používam na odlíčenie celej tváre len micelárku.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]