Post Page Advertisement [Top]

V ostatnom čase som mala nejak výrazné šťastie na drobné úrazy rúk. Jednak - máme štvormesačné šteniatko labradora, ktoré ešte len zisťuje, akou silou môže na nás svoje zúbky ako ihličky použiť, a jednak som vykonala pár činností, pri ktorých sa bežný človek nezraní. Takže 1. som jemne dohryzená šteniatkom, 2. piekla som a nedopatrením som si oprela prst o vnútro rúry, 3. pošmykla som sa v centre mesta, za vresku som padala na zem a následného "ja žijem" som sa dvíhala - a popri tom som zistila, že mi krváca ruka, 4. podarilo sa mi mať trošku dlhšie nechty (stavím sa, že len pár minút po uverejnení sa mi jeden zlomí, aby sa nepovedalo) a škrabla som samú seba tak, že som si odlupla kus kože - na tom istom prste, ktorý sa priškvaril o rúru. Toto všetko som stihla rekordne ani nie za týždeň. A keď som už mala doma tento gél, začala som na ňom byť pomaly závislá. O chvíľu zistíte, prečo ;-)



Aloe vera a všetky jeho benefity sú určite známe. Nie je žiadne tajomstvo, že táto rastlinka sa používa už od pradávna a pôsobí blahodárne na náš organizmus nielen zvonka, ale aj zvnútra. Tento gél som kupovala naslepo. 
Po prvýkrát som ho vyskúšala ešte v septembri, keď ma tak seklo v krku počas kratšej péenky (resp. dvoch dní dovolenky, keďže krátkodobá péenka sa finančne neoplatí), že som sa nemohla otočiť doľava. Masírovala som si to miesto pomocou gélu niekoľkokrát denne a neuveriteľne mi uľavilo. A tak nastala skúška v podobe už vyššie spomenutých drobných úrazov.



Takmer ihneď po popálení sa (minulý týždeň) som si na postihnuté miesto naniesla tento gél. Pri aplikácii pozor - môže ho vytiecť trošku viac, ako chcete - teda, aby ste ním zbytočne neplytvali. Gél je chladivý a na pokožke vytvára akýsi zvláčňujúci film - v realite to vyzerá asi tak, že gél sa akoby vstrebe, ale na povrchu zanechá niečo ako tenučkú vrstvu, ktorá je už ale zaschnutá. Takto nedovolí rane vyschnúť, ale lieči ju. Po týždni od popálenia mi už odpadla aj chrastička a miesto vyzerá už takmer iba ako jemne poškrabané.
Takisto som postupovala aj pri odrenine, ktorú som si spôsobila pádom. Do rany sa mi dostal štrk, ktorý sa mi poriadne nedarilo vymyť a celé to bolo veľmi červené. Keďže rana bola na dlani, miernu bolesť som pociťovala vždy - stačilo pohnúť rukou, nehovoriac o umývaní vlasov (hej, nenapadlo mi použiť rukavice...). Gél som nosila so sebou preto všade - aj do práce. A znova - ani nie po týždni je na ruke už len malá chrastička.

Okrem mnou spomenutého som ho používala aj na akné - tu účinkovala o čosi lepšie zinková mastička, no je veľmi vhodný aj pri uštipnutiach, celkovo jednoducho pri akýchkoľvek problémoch kože.

Nebudem vám tu vypisovať zloženie - vidíte ho na foto, resp. môžete sa k nemu dopracovať na webe. Aj tak sama neviem zhodnotiť prínos jednotlivých zložiek. No z vlastných skúseností - doslova a do písmena na vlastnej koži som sa presvedčila o tom, že tento produkt bezpodmienečne patrí do domácej lekárničky. A navyše, je vyrobený na Slovensku!!! :-) Kúpite ho za 6,80 € - ja som kupovala v BioBeauty - momentálne síce nie je na sklade, ale vedia ho naskladniť za 4 dni. Dostupný je aj na oficiálnej stránke Dulcia. Za rovnakú cenu. 

3 komentáre:

  1. Tak toto je produkt pre mňa ako stvorený. Ja mám tiež šťastie na rôzne druhy úrazov, takže takýto pomocník sa mi určite hodí. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Miška! Som rada, že v tom nie som sama ;-) Gélik je dokonalý ;-) určite si ho budem kupovať pravidelne.

      Odstrániť
  2. *(stavím sa, že len pár minút po uverejnení sa mi jeden zlomí, aby sa nepovedalo) - nebolo to síce do pár minút, ale áno, zlomil sa... :-D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]