Post Page Advertisement [Top]

Túto chorobu nám asi najviac priblížila Bioderma, ktorá propagovala svoje produkty vhodné práve na takýto kožný problém logom "Vaša atopia sa týka aj nás". Produkty Atoderm sú zaradené v kategórii suchá a citlivá koža. V rodine mám atopika a je šanca, že túto chorobu zdedím. Preto by som chcela trošku priblížiť toto ochorenie a, samozrejme, nevynechám ani pár produktov od Biodermy.


Atopia, resp. atopická dermatitída (atopický ekzém) je v súčasnosti jedným z najčastejších ochorení kože, bohužiaľ, jej príčina dosiaľ nebola presne identifikovaná a zistená. Je však značne podmienený dedičnosťou - teda, ak ju má niekto v rodine, je šanca, že ju zdedíte aj vy. Človek, ktorý trpí týmto ochorením má v koži nedostatok lipidov - tukových látok, ktoré sú zodpovedné za udržiavanie ochrannej bariéry pokožky proti vplyvom vonkajšieho prostredia. Atopik zvykne trpieť aj ďalšími rôznymi alergiami.

Najčastejším spúšťačom, resp. látkou, ktorá môže vyvolať takúto reakciu kože sú bežné alergény (roztoče, peľ, prach, pleseň, látky zvieracieho pôvodu, vajce, citrusy, kakao, orechy, kravské mlieko a pod.). Ochorenie sa nemusí prejaviť v prvých mesiacoch živote, pokojne môže vypuknúť aj v dospelosti.


Prejavy na pokožke - opuch a sčervenanie, šupinky, malé svrbiace pľuzgieriky. Koža môže byť zrhubnutá, popraskaná. Prevažne postihuje tvár, krk, hrudník, zápästia a lakťové a podkolenné jamky.

Ako som spomínala - aj u nás v rodine je toto ochorenie, nie však až v pľuzgierovitom štádiu. Skôr šupinky a suchá koža, miestami zhrubnutá a popraskaná. Aj na sebe pozorujem, najmä v lete, že mám suchší krk a lakťové jamky, a to aj napriek krémovaniu. Práve u atopikov je dôležitá nielen strava, ale aj kozmetika.

Bioderma priniesla na trh produkt, ktorý môžu používať dojčatá, deti a dospelí trpiaci atopiou. Ide o intenzívny krém, ktorý ponúka týchto 5 benefitov:


Práve to je niečo, čo by mala obsahovať kozmetika atopikov. Krém je v praktickom 500 ml balení s pumpičkou.






ATODERM Intensive: Neobsahuje žiadne parabény a parfum a je hypoalergénny. Práve to, že je bez vône mi trošičku prekáža, predsa len, mám rada, keď aj voniam. Ale to, že je bez vône - je zámer. Atopici zväčša trpia aj rôznymi inými intoleranciami a neznesú parfum v kozmetike. A naša pokožka nepotrebuje vôňu, ale výživu. Krém je naozaj intenzívny. Je hustý, hutný a poriadne mastný, no vzhľadom na tieto uvedené vlastnosti sa do pokožky vstrebáva celkom rýchlo, avšak stále na jej povrchu zanecháva mastný film, čo je veľmi žiaduce.

ATODERM Créme lavante: Mnou najčastejšie používaný produkt, ktorý som už mala aj v litrovom balení je sprcháč Atoderm. Vtedy som ho v rámci objednávky kupovala cez parfums.sk a aj v súčasnosti ho majú v ponuke v tomto balení. Bol to modrý gél. Tento je trošku iný, predsa sa ani nenazýva sprchovací gél, ale výživný ochranný čistiaci krém. A aj tento si môžete kúpiť vo výhodnejšom litrovom balení.




Produkt na umývanie kože je značne tekutý, skôr mliečnej konzistencie. Nepení výrazne, ale pokožku vyčistí dôkladne a popri tom ju nevysuší, práve naopak. A to je niečo, čo ocení počas sprchy určite každý, nielen atopik.

ATODERM Créme: Posledným produktom z radu noviniek Atoderm je premasťujúci hydratačný krém v 200 ml balení s pumpičkou, taktiež vhodný pre dojčatá, deti a dospelých.





Oproti variantu Intensive je tento krém trošku tekutejší, no na pokožku pôsobí takmer rovnako upokojujúco. Dokonale ju hydratuje a povrch necháva jemne mazľavý. Pravdupovediac, veľmi výrazný rozdiel v účinku oproti variantu Intensive po pár použitiach nespoznáte, ak nemáte výraznejší ekzém. 



Produkty z radu Atoderm určite ocenia najmä atopici a ich rodiny. Vrelo odporúčam používať tieto prípravky na citlivú detskú pokožku, ale aj ako SOS pre ľudí s normálnou kožou sú tieto produkty veľmi vhodné. Odporúča aj moja babka ;-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]