Post Page Advertisement [Top]

Viaceré ste mi písali, že dôležitá je pleťovka a až potom môže mejkap správne a dlho vydržať. Áno, ja to viem, no zatiaľ som to takto na blogu nepísala. Rozhodla som sa, že to v krátkosti popíšem :)
Takže čo robiť, aby mejkap vydržal najdhlšie? (resp. čo robím ja :))
Včera sme mali oslavu :) mamka oslavovala 50-tku :) Vyfotiť som sa stihla iba tesne nalíčená, keďže sme fotili ako o život a baterky ten nápor nevydržali :-D
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Čo som použila a ako som postupovala?

1. Pleťová kozmetika
Ako som už písala v tomto článku, pleťovka je veľmi dôležitá, dôležitejšia ako dekoratívka. Preto si na jej výbere dajte záležať! 
- začala som čistením pleti gélom Sébium od Biodermy
- pokračovala som tonizáciou micelárkou Sébium
- naniesla som krém Pore Refiner od Biodermy
Je vhodné, ak používate produkty z jedného radu (napr. Sébium od Biodermy), jednotlivé produkty sa totiž dopĺňajú :) Nezabúdajte, každý z prípravkov má svoj čas pôsobenia, a tak to nemôžete "zbúchať", je dobré, ak necháte pleti trošku čas medzi jednotlivými nanášaniami. 

2. Dekoratívna kozmetika
Vybrala som si mejkap, s ktorým som bola v poslednej dobe najspokojnejšia - najprv som však naniesla podkladovú bázu. Potom som si na viečka dala podklad od Avonu, o ktorom si tu ešte prečítate, keď ho poriadne otestujem, potom som naniesla tiene a gélovú linku, zvýraznila som obočie. Celé "dielo" som prepúdrovala, klieštikmi natočila mihalnice, naniesla riasenku. Na líčka som použila bronzer a na pery trblietavý voňavý lesk.

Tvár
- mejkap 2 v 1 s podkladovou bázou od Dermacolu - znova zdôrazňujem čas pôsobenia, teda nenanášajte hneď mejkap, trošku nechajte bázu splynúť s tvárou
- neviditeľný púder Invisible fixing powder od Dermacolu sa stal mojou závislosťou :) lepší som dosiaľ nemala a nemám potrebu ani hľadať
- bronzer na líčka s jemnými trblietkami Match Perfection od Rimmel London

Oči
- podkladová báza pod očné tiene Avon

Pery
- trblietavý voňavučký lesk na pery od Dermacolu

Čo som použila navyše?
Pred tým, ako som naniesla púder (+ riasenku a lesk na pery) som však niečo spravila - tvár som zasprejovala fixačným sprejom od Elf. Dlho som ho nepoužívala, pretože mi trochu prekážala tá jeho zvláštna trošku rybacia "vôňa". 
Nasprejovala som tvár z dostatočnej vzdialenosti - do kríža a do X. Počkala som cca 5 minút (medzi tým som mala čo robiť :-D) a až potom som pokračovala v líčení. Tvár vyzerala naozaj prirodzene (veď si pozrite foto) - žiadne šmuhy, šupinky alebo lesk.

Ako počas oslavy a na záver?
Mala som príhovor, a nejako som dojala samú seba. Potom ma malá sesternica zobrala tancovať a nedala mi pokoj, kým sme nepretancovali takmer celé CD :-D
Takže môj mejkap vydržal plač, tanec, jedlo, behačky. Za celý ten čas som sa vôbec neprepúdrovala. Mala som síce so sebou zmatňujúce obrúsky od Elf, no vôbec som ich nevytiahla.
Je mi naozaj ľúto, že som sa neodfotila, no vyzerala som celkom dobre :-D Teda takmer tak, ako po nalíčení - trošičku bol viditeľný lesk na T zóne, nebolo to však nič hrozné :) Takže za mňa veľká spokojnosť!!!

Čo robíte vy, aby mejkap vydržal čo najdlhšie?

4 komentáre:

  1. Ten prvý krok úplne súhlasím :) A aj s tým sprejom z ELF strašne mi smrdí, nechápem ako na to mohol niekto napísať, že je to uhorková vôňa!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi pekné líčenie tiež mi ten sprej od Elfu pripomína rybaciu vôňu. S tým mejkapom som veľmi spokojná. A na otazku odpovedam po hotovom líčení to zastriekam fixačným sprejom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekné líčenie, ale myslím si že by si bola oveľa krajšia bez tej schodovo ostrihanej ofiny, Také jemné vlnky by tvojmu tvaru tváre určite pristali :) A skús si ceruzkou jemne zvýrazniť obočie plus tenká čierna linka na hornom viečku by "zdramatizovala" tvoj pohľad a zvýraznilo by to tvoje pekné črty. :)) Vyskúšaj a daj vedieť.
    Katka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. čierna linka na hornom viečku je, stačí si prečítať článok... a článok je z júna, momentálne moje vlasy vyzerajú o čosi inak... ale vďaka za rady

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]